Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

CNBC: Γιατί οι Nεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν το «Μεγάλο Μήλο»;

Ο Brenan Hefner είναι ένας από τους χιλιάδες υψηλού εισοδήματος Νεοϋορκέζους που εγκατέλειψαν την πόλη, μια μαζική έξοδος που εντείνει τις ανησυχίες για μια τρύπα 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν μια μαζική έξοδο από τη Νέα Υόρκη που είναι σε εξέλιξη. Η εξήγηση για αυτούς που κινούνται στον χώρο των χρηματοοικονομικών είναι απλή και μεταφράζεται σε νούμερα. Το καθεστώς χαμηλότερης φορολογίας σε άλλες πόλεις και πολιτείες είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Η Νέα Υόρκη επιβάλλει 8,8% φόρο στους υψηλόμισθους και μαζί με επιπρόσθετες εισφορές η φορολογία εκτοξεύεται στο 13% .

Ο Brenan Hefner έφτασε στη Νέα Υόρκη πριν από 20 χρόνια αναζητώντας την τύχη του στην Wall Street. Ο Hefner βρήκε δουλειά σε μια εταιρεία στο Μανχάταν και τελικά μετακόμισε στο Pelham, στο Westchester. Ολα ήταν τέλεια. Εως ότου ήρθε η πανδημία. Ο Hefner, συνιδρυτής μιας ερευνητικής πλατφόρμας που ονομάζεται Analyst Hub, πούλησε το σπίτι του αυτό το καλοκαίρι σε ένα ζευγάρι από το Λονδίνο και μετακόμισε την οικογένειά του στο Ντάλας τον περασμένο μήνα. Είναι ένας από τους χιλιάδες υψηλού εισοδήματος Νεουορκέζους που έφυγαν από τη Νέα Υόρκη φέτος, μια έξοδο που εντείνει τις ανησυχίες για ένα προβλεπόμενο έλλειμμα προϋπολογισμού 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ η πόλη δεν είναι πλέον το εθνικό hotspot του κορωνοϊού, όσοι την εγκαταλείπουν μιλούν για το άγχος της επόμενης μέρας, την ποιότητα ζωής και την βεβαιότητα ότι έρχονται υψηλότεροι φόροι. Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων επικρότησαν δημοσίως τον δήμαρχο Μπιλ Ντε Μπλάζιο για «επιδείνωση των συνθηκών σε εμπορικές περιοχές και γειτονιές στα πέντε δήμους».

Η υποχρεωτική τηλεργασία και ο περιορισμός πολλών από τα πλεονεκτήματα της αστικής ζωής τροφοδότησε τη μετανάστευση από περιοχές υψηλού κόστους διαβίωσης σε περιοχές χαμηλότερου κόστους, όπως το Τέξας, η Φλόριντα και η Νεβάδα.

Σχεδόν οι μισοί από τους «New Yorkers» που κερδίζουν περισσότερα από 100.000 $ ετησίως δήλωσαν ότι σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη πρόσφατα, με το κόστος ζωής να είναι ο βασικός παράγοντας, σύμφωνα με έρευνα του Manhattan Institute.«Το κόστος διαβίωσης εδώ είναι σημαντικά μικρότερο», λέει ο Hefner από το νέο του σπίτι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων