Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

CNN: Μεγάλο ιατρικό περιοδικό αποκαλύπτει τα λάθη του Προέδρου Τραμπ στην διαχείριση του κορωνοϊού

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, το New England Journal of Medicine δημοσίευσε την Τετάρτη ένα editorial, καταδικάζοντας τη διοίκηση του Trump για την δράση της Κυβέρνησης του στην πανδημία Covid-19 – ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να μην του δώσουν την ευκαιρία για μία νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο Δρ Eric Rubin, αρχισυντάκτης του ιατρικού περιοδικού είπε ότι συντάχθηκε τον Αύγουστο, περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του κόσμου σε κρούσματα και θανάτους Covid-19. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί με Covid-19 και περισσότερα από 200.000 άτομα έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

“Αυτή η κρίση δημιούργησε ένα τεστ ηγεσίας. Χωρίς καλές επιλογές για την καταπολέμηση της πανδημίας, οι χώρες αναγκάστηκαν να κάνουν σκληρές επιλογές για το πώς να ανταποκριθούν. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ηγέτες μας απέτυχαν σε αυτό το τεστ. Έχουν πάρει μια κρίση και το μετέτρεψαν σε τραγωδία », λέει το άρθρο.

“Οποιοσδήποτε άλλος σπαταλούσε απερίσκεπτα ζωές και χρήματα με αυτόν τον τρόπο θα υπέφερε νομικές συνέπειες. Οι ηγέτες μας ισχυρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό ασυλία για τις ενέργειές τους. Αλλά αυτές οι εκλογές μας δίνουν τη δύναμη να κρίνουμε”, συνεχίσει ο αρθρογράφος.

“Όσον αφορά την απάντηση στη μεγαλύτερη κρίση της δημόσιας υγείας της εποχής μας, οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες μας έχουν αποδείξει ότι είναι επικίνδυνα ανίκανοι. Δεν πρέπει να τους κάνουμε υποκινητές και να επιτρέψουμε τους θανάτους χιλιάδων περισσότερων Αμερικανών επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τη δουλειά τους. ”

Το New England Journal of Medicine άρχισε να δημοσιεύεται το 1812. Υπήρξαν μόνο τέσσερις προηγούμενες εκδόσεις που είχαν υπογραφεί συλλογικά από τους αρθρογράφους του στο πρόσφατο παρελθόν: μία το 2014 σχετικά με την αντισύλληψη. μια νεκρολογία την ίδια χρονιά για έναν πρώην αρχισυντάκτη · ένα περιοδικό εκείνο το έτος σχετικά με την έρευνα τυπικής περίθαλψης και ένα περιοδικό το 2019 σχετικά με την άμβλωση.

“Ο λόγος που δεν έχουμε δημοσιεύσει ποτέ ένα άρθρο σχετικά με τις εκλογές είναι ότι δεν είμαστε πολιτικό περιοδικό και δεν νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε πολιτικό περιοδικό – αλλά το θέμα εδώ είναι γύρω από την πραγματικότητα, όχι γύρω από τη γνώμη. Έγιναν πολλά λάθη που δεν ήταν μόνο ανόητα αλλά απερίσκεπτα και νομίζω ότι θέλουμε οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν αλήθειες εδώ, όχι μόνο απόψεις, “είπε ο Ρούμπιν.

“Για παράδειγμα, οι μάσκες λειτουργούν. Οι κοινωνικές αποστάσεις επίσης. Η καραντίνα και η απομόνωση λειτουργούν. Δεν είναι απόψεις. Η απόφαση να μην τις χρησιμοποιήσετε είναι ίσως μια πολιτική απόφαση, αλλά η προσπάθεια να υποδηλώσετε ότι δεν είναι πραγματικές είναι φανταστική και επικίνδυνη”, είπε . “Δεν έχουμε τους κατάλληλους ηγέτες για αυτήν την πανδημία. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε καλύτερη ηγεσία.”

Το New England Journal of Medicine δεν είναι η μόνη ιατρική ή επιστημονική έκδοση που έχει λάβει πολιτική θέση εν μέσω της πανδημίας και πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε στον κορωνοϊό.

Τον Σεπτέμβριο, το περιοδικό Scientific American ανακοίνωσε ότι επικροτεί τον πρώην αντιπρόεδρο και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έναντι του Προέδρου Τραμπ, τον οποίο επέκρινε για την απόρριψη της επιστήμης. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδότησε την πρώτη δημόσια υποστήριξη ενός προεδρικού υποψηφίου στην 175χρονη ιστορία της.

CNN: Prestigious medical journal calls for US leadership to be voted out over Covid-19 failure
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων