Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Coronababies ενόψει – Μήπως να αναμένουμε baby boom στις αρχές του 2021;

Να περιμένουμε ένα baby boom στις αρχές του 2021, ακριβώς όπως έγινε μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Με κάποιες έρευνες στο παρελθόν να έχουν υποδείξει πως όταν τα ζευγάρια αναγκάζονται να μείνουν μαζί σπίτι λόγω φυσικών καταστροφών, παρατηρείται μια τεράστια και αυξητική τάση στις γεννήσεις εννέα μήνες μετά, το σενάριο αυτό δεν μοιάζει δα και τόσο… επιστημονικής φαντασίας τηρουμένων των καταστάσεων που ζούμε όλοι μας, κλειδωμένοι στα σπίτια μας.

Οπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το γενικό lockdown του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε όλους εμάς στην απόλυτη… ακινησία, αλλά για κάποιες επιχειρήσεις, οι δουλειές πάνε καλά. Πολύ καλά. Οπως, λόγου χάρη, τους παραγωγούς και τους προμηθευτές προφυλακτικών ή ερωτικών βοηθημάτων.

Η Ritex, ο μεγαλύτερος παραγωγός προφυλακτικών της Γερμανίας, σημείωσε σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις τον Μάρτιο. Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη πόλη του Μπίλεφελντ και εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το lockdown, αναφέρει ότι οι πωλήσεις προφυλακτικών τον περασμένο μήνα διπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε 12,7 εκατομμύρια τεμάχια! Σίγουρα λοιπόν, οι άνθρωποι θα κάνουν περισσότερο σεξ μεταξύ τους -άλλοτε με προφυλάξεις και άλλοτε χωρίς αυτές.

Με την βοήθεια άλλων… εργαλείων. Η Ann Summers, η βρετανική αλυσίδα εσωρούχων, δήλωσε ότι οι πωλήσεις ερωτικών βοηθημάτων και sex toys την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το 2019. Με την σειρά του, ο Δρ Αξελ-Γιοργκ Ποτέμπα, γερμανός ειδικός για την σεξουαλική υγεία και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, προβλέπει boom γεννήσεων στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και τις αρχές της επόμενης.

«Η κρίση [του κορονοϊού] δημιουργεί νέες, δυναμικές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους»», λέει ο Ποτέμπα. «Ο φόβος του COVID-19 προκαλεί στον οργανισμό μας μια πλημμύρα αδρεναλίνης και μια έκκριση ντοπαμίνης σε πολλούς, η οποία αυξάνει την ερωτική επιθυμία και τη λίμπιντο», δήλωσε ο γιατρός στης γερμανική εφημερίδα Berliner Kurier.

Ο Ρόμπερτ Ρίχτερ, διευθύνων σύμβουλος της Ritex, αναφέρει με την σειρά του ότι «η άνοδος των πωλήσεων προφυλακτικών εξηγείται εν μέρει από τον πανικό που επικράτησε αρχικά μετά την εισαγωγή των πρώτων περιορισμών στην κοινωνική επαφή, όταν οι Γερμανοί έσπευσαν να αγοράσουν προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως χαρτί υγείας και απολυμαντικά χεριών καθώς και προφυλακτικά». Υπάρχει όμως και μια συναισθηματική συνιστώσα σε όλα αυτά.

«Σε μια κρίση, όταν είστε απομονωμένοι, αναζητάτε περισσότερη συναισθηματική και σωματική οικειότητα με το σύντροφό σας και το σεξ είναι μέρος αυτής της οικειότητας», καταλήγει με νόημα ο Ρίχτερ. Πηγή: Protagon.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων