Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Covid-19 – Αγίος Μαρίνος: Εμβολιασμένο πάνω από το 70% των κατοίκων | Επιτεύχθηκε η ανοσία της αγέλης

Το κρατίδιο Αγίος Μαρίνος, το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, ανακοίνωσε ότι πάνω από το 70% των κατοίκων του έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Έτσι, έχει επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης». Η εμβολιαστική εκστρατεία άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, και σε ποσοστό 90% χρησιμοποιήθηκε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik.

Το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου έχει 33.000 κατοίκους και επί σειρά εβδομάδων δεν καταγράφονταν κρούσματα Covid 19. Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες όμως άρχισαν να προκύπτουν νέα περιστατικά, λόγω και της παραλλαγής Δέλτα. Στην παρούσα φάση τριάντα πολίτες είναι θετικοί στον κορονοϊό. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ΄οίκον απομόνωση.

Λόγω του ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όσοι πολίτες του Αγίου Μαρίνου επισκεφθούν την Ιταλία από τις 6 Αυγούστου και μετά, αναμένεται να μην μπορούν να καθήσουν σε κλειστούς χώρους των καφέ και εστιατορίων, και να εισέλθουν σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, διότι δεν θα διαθέτουν «πράσινο πάσο». Μόνη εναλλακτική είναι η πραγματοποίηση συχνών τεστ, που να πιστοποιούν ότι είναι αρνητικοί στον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων