Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Covid: Στο επίκεντρο των νέων μέτρων οι νεότερες ηλικίες

Οι νεότερες ηλικίες, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θεωρούνται πλέον ως αυτές στις οποίες κυριαρχεί η πανδημία.

Συνδυαστικά με το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού απαιτεί ένα υψηλότερο τείχος ανοσίας (έως και 80%) οι νεότεροι βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων σχεδιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, δεδομένη θεωρείται η αυστηροποίηση των μέτρων για τις κατασκηνώσεις στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ύστερα και από τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες παιδικές κατασκηνώσεις ανά τη χώρα.

Το ζήτημα αυτό απασχολεί τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι η είσοδος των παιδιών και των εργαζομένων στις κατασκηνώσεις θα γίνεται πλέον με PCR ή Rapid τεστ και όχι με self τεστ όπως γίνεται έως σήμερα, ενώ τακτικοί έλεγχοι θα γίνονται και κατά την παραμονή σε αυτές. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα οι έφηβοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων