Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Cumhuriyet: Αναζητούν κοινό σημείο μεταξύ του Μπάιντεν και του ΥΠΟΙΚ τους οι Τούρκοι

Σε σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet γίνεται αναφορά σε κοινά σημεία ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden και το νέο Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Lütfi Elvan.

Στο άρθρο της Cumhuriyet αναφέρεται ότι “ο Lütfi Elvan, ο οποίος διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, και ο Joe Biden, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο του Delaware. Ο Lütfi Elvan ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Delaware, ενώ ο Biden ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση εκεί.”

Η τουρκική εφημερίδα προσπαθώντας να τεκμηριώσει την εν λόγω σύνδεση παραθέτει εικόνες από το Wikipedia, στις οποίες αναγράφονται τα πανεπιστήμια των Biden και Elvan.

Σημαντικό είναι το γεγονός, που δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα της Cumhuriyet, ότι οι δύο φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο του Delaware σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, αφού ο Biden είναι 77 χρονών και ενώ ο Elvan είναι 58, με την διαφορά της ηλικίας τους να είναι 19 χρόνια.

Σημειώνεται επίσης ότι για τον σημερινό διορισμό είχε αναφερθεί από τον Attila Yesilada στο Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu ότι, “Είναι απίθανο να αντισταθεί στον Πρόεδρο Ερντογάν για να διορθώσει τα σφάλματα της νομισματικής πολιτικής, χωρίς προσωπική πολιτική βάση ή με στενές σχέσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα”.

Οι αγορές, σήμερα, δεν είδαν με καλό μάτι τον συγκεκριμένο διορισμό, ανατρέποντας το χθεσινό ράλι της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Διαβάστε επίσης: Έμπιστος του Ερντογάν ο νέος Υπ. Οικονομικών – Κατηφορίζει ξανά η τουρκική λίρα
Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Ερντογάν ήθελε να κινηθεί γρήγορα για να κτίσει τις οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας και ήθελε να παύσει από τα καθήκοντα του τον Άλμπαϊρακ που είχε συνάψει στενές σχέσεις με τον απερχόμενο Πρόεδρο Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων