Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Cyprus Papers: Απαντήσεις Συλλούρη για το νέο βίντεο του Al jazeera (vid)

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, με αφορμή δημοσίευση βίντεο 37 δευτερολέπτων (τρέιλερ) από το Al Jazeera, το οποίο ανακοινώνει ότι θα προβεί σε δεύτερο γύρω αποκαλύψεων σχετικά με τα “Cyprus Papers”, προέβη σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Στο εν λόγω τρέιλερ, μεταξύ άλλων εμφανίζεται και ο κ. Συλλούρης σε συνάντηση με ανθρώπους που επιθυμούσαν να επενδύσουν, στο πλαίσιο του Κυπριακού Επανδυτικού Προγράμματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν κυπριακό διαβατήριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Συλλούρης, η συνάντηση έγινε πριν περίπου έναν χρόνο σε πλαίσιο κοινωνικής, φιλικής συνάντησης και κατόπιν πρόσκλησής του από τον κύριο Τζιοβάνη (για την εταιρία του οποίου γίνονται επίσης αναφορές στο εν λόγω τρέιλερ), με τον οποίον όπως είπε διατηρούν και φιλικές σχέσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ο επίδοξος επενδυτής, καταγγέλθηκε και από τον ίδιο αλλά και από τον επιχειρηματία που θα του πουλούσε το σπίτι.

«Ο Al Jazeera, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει, πως ο συγκεκριμένος πράκτοράς τους, αναφέρθηκε στις κυπριακές αρχές. Ένας σταθμός ο οποίος θεωρεί πως απέδειξε πως στην Κύπρο, έγιναν και γίνονται όλα στρεβλά και γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος, αναφέρθηκε στις κυπριακές αρχές, πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι είδηση για τον σταθμό. Ότι υπήρχε δηλαδή και μια εξαίρεση! Άρα ο Al Jazeera δεν κάνει διερευνιτική δημοσιογραφία, κάνει άλλα πράματα τα οποία είναι εύκολο κάποιος να τα καταλάβει»

Από την συγκεκριμένη συνάντηση, αυτό που επιβεβαιώθηκε, κατά τον κ. Συλλούρη, ήταν η ανάγκη για επιφυλακτική στάση απέναντι στους επίδοξους επενδυτές, μιας και υπήρχαν στοιχεία που φανέρωναν το βεβαρυμένο τους οικονομικό ή και ποινικό παρελθόν. “Όπως και έγινε και από τον ίδιο αλλά και από τους νομικούς συνεργάτες του κυρίου Τζιοβάνη”.

Σε ερώτησή που του έγινε για την συγκυρία της αποκάλυψης, ο κύριος Συλλούρης επικαλούμενος τον θεσμικό του ρόλο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει πολλά, ωστόσο συνέχισε τονίζοντας ότι “τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους”. Πώς γίνεται, διερωτήθηκε μετά τις βελτιωτικές προσθήκες στο ΚΕΠ να βγαίνει το Al Jazeera με κατηγορίες κατά της Κύπρου και ταυτόχρονα να διαφημίζει την κατεχόμενη Κύπρο ως τόπο προνομιακό για επενδύσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων