Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Δ. Στρατούλης στο RP: Κορυφαίοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου επέβαλλαν «ευρώ με κάθε κόστος»

Στη συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα, ξεκαθάρισε ότι αριστερή διαχείριση του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει.

«Τα μνημόνια τα συντάσσουν οι εταίροι μας και είναι αδύνατον να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα με αυτά», τόνισε. Μάλιστα σημείωσε και το «ντροπιαστικό», όπως το χαρακτήρισε περιστατικό που έχει υπόψιν του, κατά το οποίο εστάλη μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση που επεσήμαινε λάθος που είχε γίνει στη μετάφραση από τα γαλλικά.

Σε ερώτηση που αφορούσε τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και τον εγκλωβισμό της Ελλάδας, πριν και μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Στρατούλης έδειξε συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης που επέβαλλαν το δόγμα «συμφωνία με κάθε κόστος», τα οποία μάλιστα φωτογράφισε ως «Κορυφαίους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης».

Ο ίδιος πρόλαβε μάλιστα την ερώτηση που σχεδίαζα να του κάνω για τις ευθύνες της Αριστερής Πλατφόρμας σε αυτό, εξηγώντας ότι διαρκώς η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε τροπολογίες που ποτέ σχεδόν δεν γίνονταν αποδεκτές.

HTML tutorial

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα στη Βουλή, αφού ακόμη και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν δηλώσει ότι θα ήταν καταστροφή η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων