Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Daily Mail: Ο Κάρολος επισκέφθηκε τη «γη του παππού του»

Στην επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στην Ελλάδα αναφέρεται με ρεπορτάζ της η Daily Mail, που προαναγγέλλει τι θα πει στην αντιφώνησή του ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι το πρώτο εκτός συνόρων ταξίδι του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης για το 2021, ενώ ο διάδοχος θα κάνει λόγο για τους «ισχυρούς και ζωτικούς» δεσμούς μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδος.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην άφιξη του πρίγκιπα Καρόλου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου παρούσα ήταν και η Βρετανή πρέσβης Κέιτ Σμιθ, ενώ ήδη είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί.

Το πριγκιπικό ζευγάρι θα επισκεφθεί την Εθνική Πινακοθήκη και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Κάρολος θα απευθύνει ομιλία για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Τι θα πει ο Κάρολος στο Προεδρικό Μέγαρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται ότι θα τονίσει ότι σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα «μπορεί να υπολογίσει στους φίλους της το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν προφανή διαφορά στην κοινή ευημερία και ασφάλεια. Όπως και η ιστορία μας είναι στενά συνδεδεμένη, το ίδιο είναι και το μέλλον μας».

Στο επίσημο γεύμα, ο Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται ότι θα παρακαθίσουν στο κεντρικό τραπέζι, που θα παραθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αύριο, θα παρακολουθήσουν την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση, για τα 200 χρόνια από την εξέγερση των Ελλήνων έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821.

Είναι η τρίτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα. Η πρώτη έγινε το 1998, ενώ μαζί με την Καμίλα πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή επίσκεψη στη χώρα το 2018.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων