Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

David και Simon Reuben: Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επενδύoυν στη Μύκονο

Θεωρούνται από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων στο Λονδίνο και διαθέτουν έναν από τους πλέον κινητικούς επιχειρηματικούς ομίλους με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο στη ναυτιλία, τον τουρισμό, το real estate, τις υποδομές, τα media, την ψυχαγωγία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις χρηματοδοτήσεις.

Η Reuben Brothers των δισεκατομμυριούχων David και Simon Reuben, οι οποίοι φιγουράρουν ως «οι μεγαλύτεροι επενδυτές ακινήτων της Μεγάλης Βρετανίας», προχώρησε στην πρώτη της, ξενοδοχειακή επένδυση στη Μύκονο για την αγορά του La Residence στην περιοχή του Καλαφάτη. Αν και το τίμημα δεν έγινε γνωστό, το σίγουρο είναι ότι οι επιτελείς του ομίλου θεωρούν ότι το νησί προσφέρει …πεδίο δόξης λαμπρό ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για υψηλά βαλάντια στη Μεσόγειο, εξ’ ού και θέλουν να μετατρέψουν τη boutique μονάδα του Καλαφάτη «σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου».

Κάτω από τη νέα ιδιοκτησία της Reuben Βrothers, το ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί πλήρως στο τέλος της θερινής σεζόν του 2020 προκειμένου να προσελκύσει ακόμη πιο «ακριβή» πελατεία. Σημειωτέον ότι ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα σημαντικό ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο με πολυτελείς μονάδες ανά την Ευρώπη σε Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), Ιταλία (Ρώμη και Βενετία) αλλά και την Ελβετία, ενώ ειδικά για την επένδυση στη Μύκονο οι επιτελείς του εντάσσουν την εξαγορά «στο πλαίσιο της στρατηγικής του για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Η επιλογή της Μυκόνου δεν είναι τυχαία: Το νησί έκλεισε την περυσινή χρονιά με τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, φθάνοντας το +8,9% με 1,52 εκατ. επιβάτες. Επιπλέον, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, μαζί με τη Σαντορίνη, ως προς το δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών στα ξενοδοχεία για το 2019 στους λεγόμενους ‘’premium’’ προορισμούς της Μεσογείου με ανταγωνιστικούς προορισμούς τη Σαρδηνία, Σαιν Τροπέ και την Ιμπιζα: Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας ReviewPro, που ειδικεύεται στην μέτρηση της online φήμης των ξενοδοχείων για το 2019, μετά τη Σαντορίνη που κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης (89,4%) έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών, ακολουθεί δεύτερη η Μύκονος με 89,2%, Σαρδηνία (85,5%), Σαιν Τροπέ (85,0%) και Ίμπιζα (84,5%).

«Σκοπεύουμε να μεταμορφώσουμε το ξενοδοχείο La Residence σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου» δηλώνει από την Reuben Brothers ο κ. Jamie Reuben, προσθέτοντας ότι η δημοφιλία του νησιού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον επιθυμητούς προορισμούς για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η Reuben Brothers είναι ένα από τα «βαριά» ονόματα στο χώρο των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων κι επενδύσεων, με γραφεία στην Ελβετία και το Λονδίνο. Η προηγούμενη επένδυση του ομίλου- ο οποίος ασκεί και φιλανθρωπικό έργο μέσω του Reuben Foundation- στον τομέα των ξενοδοχείων αφορούσε την ιταλική αγορά, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος ανακοίνωσε μέσα στο Δεκέμβριο και μία ακόμη επένδυση στην Ιμπιζα.

Η Reuben Brothers έχει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων, από data centers και μικρά αεροδρόμια στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ ειδικά στον τομέα του real estate διαθέτει ένα πλήρως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει εκτός από ξενοδοχεία και καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κατοικίες κ.τ.λ. σε όλο τον κόσμο. Η λίστα των Sunday Times με τους πιο πλούσιους (Rich List) του 2019 κατατάσσει τον επιχειρηματικό όμιλο των Reuben στους πλέον ισχυρούς με μία αξία άνω των 18,6 δισ. λιρών.

Οι ίδιοι οι αδερφοί Reuben, οι οποίοι γεννήθηκαν στην Ινδία σε μια πλούσια ιρακινή -εβραϊκή οικογένεια και βρέθηκαν στη Βρετανία τη δεκαετία του 1950, οφείλουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και το real estate. Σήμερα, έχουν στα χέρια τους από τα πιο «πολύτιμα» και ακριβά χαρτοφυλάκια ακινήτων στο Κεντρικό Λονδίνο, ενώ από το 2002 ασκούν ευρύ φιλανθρωπικό έργο εντός κι εκτός Μεγάλης Βρετανίας μέσω του Reuben Foundation που ιδρύθηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας με ένα αρχικό κεφάλαιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων και χρηματοδοτεί τώρα δράσεις στην υγεία, την παιδεία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό κ.τ.λ..

Για πολλά χρόνια, οι Reuben είχαν αποφασίσει να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητά τους, μέχρι το 2003, κοντά στην ηλικία των 60 ετών, όταν ξαφνικά έκαναν το μεγάλο βήμα να βγουν προς τα έξω και να γίνουν πιο «ανοικτοί» στο κοινό ως προς τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Τότε ήταν που πρωτομπήκαν και στη λίστα Τhe Rich των Sunday Times: Τότε, η περιουσία τους που περιελάμβανε και ακίνητα αξίας 1 δις. λιρών, υπολογιζόταν σε 2,1 δισ. λίρες, ενώ τώρα έχει …εκτοξευθεί στα 18,6 δισ. λίρες.

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img