Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

«Δε συμπαθώ το γαμωμνημόνιο» Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στην καθημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε ένα στίγμα για το τι προτίθεται να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Για να είμαστε ακριβείς δεν ανέφερε το όνομα κάποιου κόμματος, όμως περιέγραψε τη λογική γύρω από την οποία έχει πάρει την απόφασή του.

«Δε συμπαθώ το γαμωμνημόνιο» ήταν η πρώτη του κουβέντα. Ο λόγος που δεν το συμπαθεί είναι ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου σύμφωνα με το δημοσιογράφο είχαν ως συνέπειες την εξάπλωση της φτώχειας και την «εξαφάνιση της μεσαίας τάξης» και την έλλειψη βασικών αγαθών από το τραπέζι νοικοκυριών που ως τώρα τα έβγαζαν δύσκολα.

Εκεί όμως που ο Νίκος Χατζηνικολάου πραγματικά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του είναι όταν σχολιάζει το γεγονός ότι η παραπάνω εικόνα δεν αποτελεί εικόνα σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτος, «και μάλιστα ενός κράτους που επαίρεται ότι παραμένει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης». Εκεί έρχεται και η δήλωση βόμβα «Να τη χέσω την ευρωζώνη!» εξηγώντας ότι «αν για να παραμένουμε στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης πρέπει να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα».

Στην αντίληψη του γνωστού δημοσιογράφου που δεν ανήκε ποτέ στο χώρο της αριστεράς, γίνεται καθαρό το γεγονός ότι δεδομένου του κλεισίματος νοσοκομείων, η αξία της ζωής στην Ελλάδα «μετριέται και είναι λιγότερη από ορισμένα ιδεολογήματα της μεταπολίτευσης που έχουν κάνει σημαία τα μεγάλα κόμματα».

Ως εδώ η θέση του δημοσιογράφου είναι καθαρά αντιμνημονιακή, όμως εκεί που μας έδωσε πλέον την εντύπωση ότι προτίθεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι καταλήγει ότι το βασικό κριτήριο επιλογής της ψήφου του θα είναι «να στείλουμε μήνυμα στην Ευρώπη… Μήνυμα στο Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες», υιοθετώντας ουσιαστικά ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο ακυβερνησίας, δεδομένου του εκλογικού νόμου και ζητά από τους γηραιότερους να ψηφίσουν με κριτήριο όχι τις «μνήμες και αγκυλώσεις τους» αλλά μετά από μία κουβέντα με τα εγγόνια τους, με βάση τους φόβους και τις αγωνίες των νεώτερων Ελλήνων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων