Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

ΔΕΗ: Τέλος το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά, τις επόμενες ημέρες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η ΔΕΗ έχει ήδη εκδώσει εντολές για διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 100.000 νοικοκυριά τα οποία ο πρόεδρός της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης χαρακτηρίζει ως κακοπληρωτές.

Ο ίδιος τόνισε στο MEGA, ότι οι πελάτες αυτοί δεν είναι φτωχοί και έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν κάτω από συγκεκριμένες προθέσεις.

Η ΔΕΗ έχει επιδοθεί σε κυνήγι κακοπληρωτών αφού οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανέρχονται σε 2.100.000.

Πάντως και στις περιπτώσεις που οι λογαριασμοί πληρώνονται οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Ο ίδιος σημείωσε ότι στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα παρατηρούνται άνθρωποι να προσπαθούν να βάλουν έστω λίγα χρήματα στο λογαριασμό προκειμένου να μην κμπουν στην λίστα εκείνων που θα δεχθούν εντολή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα παραπάνω οδηγούν και μάλιστα στην αρχή του χειμώνα σε ένα νέο κύμα ενεργειακής φτώχιας, γεγονός που αποτελεί άλλη μία πτυχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που εξελίχθηκε σε ανθρωπιστική. Για το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης φυσικά είναι αδύνατον δεδομένης της παρούσας κατάστασης να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις αφού το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα των πολιτικών λιτότητας χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων