Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Δείτε γιατί το ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά πρώην βουλευτών του

Σφοδρή επίθεση εναντίον 4 πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν ψηφίσει μνημόνια και μνημονιακούς νόμους εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η επίθεση γίνεται με ανοιχτή επιστολή με ονομαστική αναφορά στους Π. Κουρουμπλή, Θεοδώρα Τζάγκρη, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη και Θεόδωρο Παραστατίδη, τους οποίους αποκαλεί «μηδίσαντες πρώην συντρόφους» οι οποίοι συμπράττουν τώρα, όπως λέει με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου που επιθυμούν «να κουκουλώσουν το έγκλημα που έγινε πριν το 2009 και τον Τσίπρα ο οποίος έχει την ίδια επιδίωξη στο πλαίσιο της συνεργασίας του με κομμάτι της Δεξιάς». Τους προσάπτει ότι «κάνουν γαργάρα» για τις ευθύνες Καραμανλή που οι ίδιοι έλεγαν ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και απαριθμεί την συμμετοχή του καθενός από τους τέσσερις βουλευτές στην υπερψήφιση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων.

Η ανοιχτή επιστολή εντάσσεται στην επικοινωνιακή προσπάθεια που καταβάλλει τις τελευταίες ώρες το ΠΑΣΟΚ με διττό στόχο: από την μια να πιέσει να διευρυνθεί το πεδίο της έρευνας και στην περίοδο Καραμανλή ή αν αυτό δεν επιτευχθεί να καταστεί αναξιόπιστη η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναζητήσει την αλήθεια και να εμφανιστούν ως διωκόμενοι μιας ρεβανσιστικής και επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης προκειμένου να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν αποφασισμένοι να αναδείξουν όλα τα στελέχη που είχαν συμμετοχή στην πορεία προς το πρώτο μνημόνιο και τώρα κατέχουν κυβερνητικά πόστα και μάλιστα αναφέρουν τους: Γιάνη Βαρουφάκη, Ελενα Παναρίτη και Λούκα Κατσέλη οι οποίοι ήταν στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ θα ζητήσουν να καταθέσουν και οι Κ. Καραμανλής, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου και πολλά στελέχη της καραμανλικής περιόδου και να καταγγείλουν απόπειρα χειραγώγησης της αλήθειας αν οι προτάσεις τους δεν γίνουν αποδεκτές. Επίσης αν προταθούν από την πλειοψηφία ευρωπαίοι ηγέτες και στελέχη των δανειστών, θα εμμείνουν να προσέλθει να καταθέσει ο συνταξιούχος πια πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν Εμμανουέλ Μπαρόζο.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner