Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Δείτε πόσες άδειες παραμονής δόθηκαν σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα

Αγορές ύψους 65 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του νόμου που έδινε άδεια διαμονής 5ετούς διάρκειας σε υπηκόους τρίτων χωρών, όταν αγόραζαν ακίνητα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται ως ιδιαίτερα θετικά για την ελληνική οικονομία κι όπως σημειώνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται πως πήγε καλά, παρά το γεγονός ότι για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2014 δεν ήταν δυνατή η σύναψη συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων, λόγω αδυναμίας υπολογισμού φόρου υπεραξίας.

Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί έως τώρα 791 άδειες διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων και μέλη των οικογενειών τους, ενώ εκκρεμούν προς εξέταση άλλες 233 αιτήσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, εκδηλώνεται από Ρώσους και Κινέζους, με τον Αργύρη Ντινόπουλο να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει βελτιώσεις στο πρόγραμμα, ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι κύριες χώρες προέλευσης στις περιπτώσεις που εκδόθηκαν άδειες διαμονής βάσει του συγκεκριμένου πλαισίου είναι:

– Ρωσία: 164 ιδιοκτήτες ακινήτων- 142 μέλη οικογένειας (σύνολο 306)

– Κίνα: 138 ιδιοκτήτες ακινήτων- 111 μέλη οικογένειας (σύνολο 249)

– Αίγυπτος: 28 ιδιοκτήτες ακινήτων- 24 μέλη οικογένειας (σύνολο 52)

– Ουκρανία: 19 ιδιοκτήτες ακινήτων- 17 μέλη οικογένειας(σύνολο 36)

– Λίβανος: 13 ιδιοκτήτες ακινήτων- 21 μέλη οικογένειας (σύνολο 34)

– Λοιπές: 58 ιδιοκτήτες ακινήτων- 56 μέλη οικογένειας (σύνολο 114)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων