Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Δείτε πόσοι (πολλοί) νέοι ιταλοί δεν εργάζονται και δεν σπουδάζουν

«To 26% των Ιταλών νέων μέχρι είκοσι εννέα ετών δεν εργάζεται και δεν σπουδάζει», σύμφωνα με έρευνα του Ανώτατου Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, Istat.

«Το ποσοστό αυτό είναι το τριπλάσιο της Γερμανίας και μόνον η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση», προσθέτει η έρευνα. Πρόκειται, συνολικά, για 2,5 εκατομμύρια νέους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράλληλα, το 23,4% των ιταλικών οικογενειών βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ουσιαστικά, 14,6 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται κοντά η κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία του Ινστιτούτου, επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, τον συναγερμό που σήμανε πρόσφατα έρευνα της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, τα στοιχεία του Istat δείχνουν ότι, στο φάσμα ηλικίας από 20 μέχρι 64 ετών, εργάζονται λιγότεροι από έξι στους δέκα Ιταλούς (ποσοστό 59,8%).

Από το 2000 μέχρι το 2013, τέλος, το κατά κεφαλήν ιταλικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 6,6%, ενώ η φορολογική πίεση, το 2013, άγγιξε το 43,3% του παραγόμενου εθνικού πλούτου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων