Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Δείτε πως είναι το Τσέρνομπιλ σήμερα! (BINTEO)

Ο Αμερικανός φωτογράφος Φίλιπ Γκρόσμαν χρησιμοποίησε έναν εναλλακτικό τρόπο για να καταγράψει μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον τόπο όπου συνέβη η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή.

Χρησιμοποιώντας ένα drone (τηλεκατευθυνόμενο) απαθανάτισε εναέριες λήψεις από τη σημερινή μορφή που έχει το Τσέρνομπιλ, προκειμένου, όπως γράφει το Russia Today, να έχει μια νέα άποψη και οπτική για την ερήμωση που προκάλεσε το πυρηνικό ατύχημα.

Σημειώνεται ότι ο Γκρόσμαν έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στην ουκρανική περιοχή, ωστόσο το τελευταίο ίσως να του χάρισε τις πιο ωραίες του φωτογραφίες και πλάνα, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο, καθώς η τηλεκατευθυνόμενη κάμερα του επέτρεψε να έχει τη ματιά ενός πουλιού, απαθανατίζοντας όλο το τοπίο.

Ο ίδιος δήλωσε στο RT ότι πάντα τον γοήτευαν οι πυρηνικοί σταθμοί, ακόμη και οι καταστροφές που μπορούσαν να προκαλέσουν, καθώς μεγάλωσε σε απόσταση μόλις 11 μιλίων από το θρυλικό Θρι Μάιλ Άιλαντ στη Πενσυλβάνια, όπου έλαβε χώρα το 1979 η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι το πεπρωμένο σου είναι να επαναλάβεις την ιστορία, αν δεν μάθεις από αυτήν. Ετσι λοιπόν, μέρος αυτού που κάνω με το ντοκιμαντέρ είναι στην πραγματικότητα να δείξω στον κόσμο τι έγινε. Ζωές καταστράφηκαν, οικογένειες χωρίστηκαν» δηλώνει στο ρωσικό δίκτυο ο Γκρόσμαν.

Οπως αναφέρει το RT, ο Αμερικανός φωτογράφος διέθετε εμπειρία ως πιλότος, κάτι που τον βοήθησε στο εγχείρημά του να καταγράψει από ψηλά το Τσέρνομπιλ. Ο ίδιος τονίζει ότι έπρεπε να λάβει υπόψη τη φυσική βλάστηση, ή ό,τι απέμεινε από αυτή, για να υπολογίσει το ύψος που θα πετούσε το τηλεκατευθυνόμενο, καθώς, σχεδόν 30 χρόνια μετά την καταστροφή, κάποια δέντρα θα είχαν ψηλώσει… πολύ.

Μάλιστα, έκανε εντύπωση το γεγονός πως ανέφερε ότι άκουσε ήχους αρκούδων και άλλων εκπροσώπων της άγριας πανίδας, τους οποίους απέδωσε στην απουσία ανθρώπινης δραστηριότητας.

b3o0wg-igaebunc

b3sc0zfiuaapdph

b3xiouiigaaezdb

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων