Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Δείτε πως φτιάχθηκε το σούπερ αυτοκίνητο της Bugatti (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοράει 8λιτρο W16 με τέσσερα τούρμπο, και 1.200 άλογα

Η 450η και τελευταία Veyron σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Bugatti, ενός super car των ρεκόρ που έμεινε στην παραγωγή για 10 ολόκληρα χρόνια. Το τελευταίο αυτοκίνητο διακοσμήθηκε όπως η πρώτη Veyron της σειράς, με δίχρωμο αμάξωμα και καμπίνα, σήμανση «La Finale» και άλλες κοσμητικές προσθήκες.

Πατήστε εδώ για περισσότερα: bugatti.com

Όπως και η στάνταρ Grand Sport Vitesse, η Finale κάτω από το καπό χρησιμοποιεί τον 8λιτρο W16 με τα τέσσερα τούρμπο, τους 1.200 PS και τα 152,9 kgm. Νούμερα ικανά να την εκτοξεύσουν στα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,9” και να σταματήσουν το κοντέρ στα 410 km/h.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Molsheim στη Γαλλία έφτασε στο τέλος της διαδρομής της. Η Bugatti όμως, θα ξεκινήσει σύντομα την εφαρμογή των απαραίτητων τροποποιήσεων, προκειμένου να υποδεχτεί την αντικαταστάτρια τηςVeyorn, η οποία πιθανότητα θα ονομάζεται Chiron.

H νέα Bugatti Chiron αναμένεται αν αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.500 PS, να επιταχύνει 0-100 km/h σε λιγότερο από 2,5” και να πιάνει τα 470 km/h. Εκείνο που επιβεβαιώνει η Bugatti είναι ότι δεν θα πρόκειται για μια αναθεωρημένηVeyron, αλλά για ένα καινούργιο μοντέλο, καθώς το 92% των εξαρτημάτων της θα είναι καινούργια ή σημαντικά ανασχεδιασμένα, περιλαμβανομένου του νέου ταχυμέτρου που θα τελειώνει στον μαγικό αριθμό 500!

Το πρωτότυπο της νέας Bugatti Chiron θα παρουσιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την εκπνοή του 2015, ενώ η έκδοση περιορισμένης παραγωγής του αυτοκινήτου αναμένεται την επόμενη χρονιά.

Δείτε το συναρπαστικό Video:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων