Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Δείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε το παλιό σας smartphone ή tablet

Η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και τα παλιά smartphones ή tablets δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες λειτουργίες και εφαρμογές.

Μία λύση, είναι να δωρίσετε το παλιό σας κινητό σε κάποιον που δεν έχει ανακαλύψει τις “έξυπνες συσκευές”, αλλά μπορείτε και να αξιοποιήσετε την παλιά συσκευή με μία από τις παρακάτω προτάσεις του e-pcmag.

1. Κάμερα Ασφαλείας

Με τις εφαρμογές iCamSpy, Presence και Manything, μπορείτε να μετατρέψετε το παλιό σας κινητό σε μία κάμερα ασφαλείας όταν λείπετε, ή για να παρακολουθείτε τα παιδιά στις διάφορες δραστηριότητές τους.

2. Ξυπνητήρι

Ακούγεται απλό και δεδομένο, αλλά με τη χρήση του παλιού smartphone ως ένα απλό ξυπνητήρι, θα μπορείτε να απενεργοποιείτε το κινητό σας τη νύχτα, ώστε και αυτό να “ξεκουράζεται” και εσείς να μην είστε εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία 24 ώρες την ημέρα.

3. Ραδιόφωνο – Audio Player

Το παλιό smartphone εφόσον διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο ή αν δέχεται κάρτες μνήμης, μπορεί να γίνει ένα πρώτης τάξεως mp3 player, ενώ αν διαθέτει και μεγαλύτερη οθόνη, μπορεί να γίνει ένα ολοκληρωμένο media player. Επίσης, δεδομένου ότι τα περισσότερα smartphones διαθέτουν ραδιόφωνο, το παλιό smartphone μπορεί να γίνει ένα νέο “έξυπνο τρανζιστοράκι”.

4. Τηλεχειριστήριο

Με την κατάλληλη εφαρμογή το παλιό smartphone μπορεί να γίνει ένα τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση (απαιτείται θύρα υπερύθρων), για media center ή ακόμα για την φωτογραφική μηχανή εφόσον διαθέτει τις κατάλληλες επιλογές σύνδεσης.

5. Ψηφιακή Κορνίζα

Αυτό βρίσκει εφαρμογή στο “παλιό” tablet όπου πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες λειτουργίες και κάλλιστα μπορεί να γίνει μια ψηφιακή κορνίζα προβολής φωτογραφιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων