Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Δείτε τί ποσοστό Κυπρίων θέλουν στήριξη της κυβέρνησής τους στην Ελλάδα

Στο πλευρό των Ελλήνων βρίσκεται ο κυπριακός λαός, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Πάνω από το 50% του λαού της Κύπρου, θεωρεί πολύ καλές ή αρκετά καλές τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Τρόικα και το μνημόνιο, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερη δυναμικότητα στη μεγαλόνησο από τον δικό τους ΥΠΟΙΚ!

Στην οικονομία, μόνο τρεις στους δέκα Κύπριους πιστεύουν ότι δεν είναι καλές. Θετική εντύπωση έχουν οι Κύπριοι και σε σχέση με τις θέσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας για την τρόικα και το μνημόνιο, με το 27% να τις θεωρεί πολύ καλές και το 28% αρκετά καλές.

Οι Κύπριοι προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με τους χειρισμούς της στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου. Το ποσοστό αγγίζει το 86%, με μόλις 14% να δηλώνει το αντίθετο.

Ξεκάθαρη είναι η θέση των Κυπρίων πως η Λευκωσία θα πρέπει να στηρίξει τις θέσεις της Αθήνας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στους οποίους συμμετέχει. Εννέα στους δέκα πολίτες αναμένουν από την κυπριακή κυβέρνηση να στέκεται στο πλάι των εκπροσώπων της Ελλάδας, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 7%.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη των Κυπρίων για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Κύπριο ομόλογό του. Ενώ οι θέσεις που εκφράζει ο Γιάννης Βαρουφάκης αξιολογούνται ως πολύ ή αρκετά καλές από την πλειοψηφία των Κυπρίων, ο Χάρης Γεωργιάδης δεν συγκεντρώνει ούτε το μισό ποσοστό αντίστοιχων απαντήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αποτιμάται θετικά για τις θέσεις του από το 73%, ενώ ο Κύπριος υπουργός από το 35%. Το 39%, μάλιστα, αξιολογεί τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη ως “καθόλου καλές”, ενώ αυτή την εκτίμηση διατυπώνει για τον κ. Βαρουφάκη μόνο ένας στους δέκα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων