Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Δείτε τις 10 χώρες με τους περισσότερους παχύσαρκους ανθρώπους

Το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσίευσε το… ανησυχητικό νούμερο παχύσαρκων ανθρώπων της γης και τις 10 χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών. Η έρευνα έγινε από το ινστιτούτο που μελετά τις παγκόσμιες επιβαρυντικές νόσους.

Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται Κίνα και Ινδία που δεν… φημίζονται για την παχυσαρκία των κατοίκων τους, αλλά τους… προδίδει ο τεράστιος πληθυσμός τους (καλύπτουν το 1/3 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού). Πρώτες φυσικά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα με τα περισσότερα fast food στον κόσμο και μεγάλο υπερκαταναλωτισμό. Μάλιστα οι ΗΠΑ είναι και πολύ ψηλά και στα ποσοστά παχύσαρκων ατόμων, αφού υπολογίζεται ότι 1 στους 5 κατοίκους της αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας.

Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει ανεβεί στα ύψη τα τελευταία τριάντα χρόνια, περνώντας από 857 εκατομμύρια το 1980 σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια το 2013. Αριθμός που αποτελεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Μόνο το 2010, μεταξύ 3 και 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από την παχυσαρκία.

Αναλυτικά οι χώρες με τους περισσότερους παχύσαρκους ανθρώπους:

1. ΗΠΑ με 78 εκατομμύρια παχύσαρκους
2. Κίνα με 33 εκατομμύρια παχύσαρκους
3. Ινδία με 30 εκατομμύρια παχύσαρκους
4. Ρωσία με 28 εκατομμύρια παχύσαρκους
5. Βραζιλία με 22 εκατομμύρια παχύσαρκους
6. Μεξικό με 20 εκατομμύρια παχύσαρκους
7. Αίγυπτος με 18 εκατομμύρια παχύσαρκους
8. Γερμανία με 16 εκατομμύρια παχύσαρκους
9. Πακιστάν με 14 εκατομμύρια παχύσαρκους
10. Ινδονησία με 11 εκατομμύρια παχύσαρκους

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων