Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Δείτε τον Μπαράκ Ομπάμα με παραδοσιακή κινέζικη ενδυμασία

Στο Πεκίνο για τη συνεδρίαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) βρέθηκε τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν στο κέντρο Κολύμβησης του Πεκίνου, γνωστό και ως «υδάτινο κύβο», ο κινέζος ομόλογός του Ξι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του Πενγκ Λιγουάν.

Την παράσταση έκλεψε η ενδυματική επιλογή του Ομπάμα, ο οποίος σε ένδειξη σεβασμού προς τους οικοδεσπότες της συνόδου φόρεσε μια παραδοσιακή κινεζική φορεσιά σε μωβ χρώμα, παρόμοιο με αυτό του κινέζου προέδρου.

U.S. President Obama poses for photographs with China's President Xi and Xi's wife Peng during the APEC Welcome Banquet at Beijing National Aquatics Center, or the Water Cube, in Beijing

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως μια επιτυχημένη Κίνα είναι προς όφελος της Αμερικής και του κόσμου τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι το Πεκίνο θα πρέπει να είναι συμμάχος στην προστασία της διεθνούς τάξης και δεν θα πρέπει να την υποσκάπτει.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να παρακαθίσουν σε δείπνο το βράδυ της Τρίτης ενώ την Τετάρτη θα έχουν διμερείς επίσημες συνομιλίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων