Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Δέκα προσαγωγές για την ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στην Τράπεζα Πειραιώς

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα σε τραπεζικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μητροπόλεως 53, στο κέντρο της Αθήνας.

Η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που εισήλθαν με μάσκες στο υποκατάστημα και άρπαξαν 13.000 ευρώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Για το θέμα της ένοπλης ληστείας στο κέντρο της Αθήνας ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απάντησε: «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αισθάνεται ασφαλής ο Έλληνας πολίτης».

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως έχουν προσαχθεί δέκα άτομα σαν ύποπτοι, καθώς βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν έχουν σχέση με τη ληστεία. Επιπλέον, αν και η ασφάλεια έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό, ενημερώνεται διαρκώς η αντιτρομοκρατική, καθώς:

1. Η ληστεία είναι περίεργη, αυτά που έλεγαν οι δράστες στη διάρκειά της κρίνονται ύποπτα, ενώ ο τρόπος που έδρασαν θυμίζει αντάρτικο πόλης. Εκτιμάται, μάλιστα, πως ο ένας εκ των δυο ληστών είναι αντιεξουσιαστής με ποινικό μητρώο, ωστόσο απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να «δέσει» η υπόθεση.

2. Οι αρχές έχουν ανατρέξει πίσω, σε ληστεία που είχε γίνει σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, πριν από περίπου ένα μήνα και βλέπουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους για να τη συγκρίνουν με τη σημερινή στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα ίδια άτομα έχουν συμμετοχή και στις δυο.

3. Έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός πως η ληστεία έγινε στο κέντρο της πόλης, σε ένα δρόμο πολυσύχναστο και τουριστικό, με τις πιθανότητες οι ληστές να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς ή να κολλήσουν σε μποτιλιάρισμα, να είναι μεγάλew. Εκτιμάται πως κοντά τους μπορεί να είχαν κάποιο κρυσφήγετο ή να τους περίμενε κάποιο βανάκι, μέσα στο οποίο κρύφτηκαν και με αυτό διέφυγαν. Μέσα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και από πληροφορίες μαρτύρων, οι αστυνομικοί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες, ώστε να φτάσουν, τελικά, στα ίχνη τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων