Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Δεκαετές ομόλογο: Στο 1,129% η απόδοση εν αναμονή των εξελίξεων με το Ταμείο Ανάκαμψης

Στο 1,129%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με τους αναλυτές στο ευρύτερο κλίμα συνέβαλε το γεγονός ότι η Ευρωζώνη συμφώνησε σε νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 750 εκατ. ευρώ, όμως πρόσθεταν ότι, πιθανότατα, δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος που οδήγησε στη μείωση της απόδοσης.

Aναλυτής για τα επιτόκια της Commerzbank στάθηκε στη δυσκολία ερμηνείας των καθημερινών κινήσεων των ελληνικών ομολόγων, με δεδομένη την αβεβαιότητα σχετικά με το ύψος των αγορών που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τη χαμηλή ρευστότητα της ελληνικής αγοράς.

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων παρέμειναν σήμερα κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα τριμήνου, με τους επενδυτές να αναμένουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τετάρτη, η ‘Ανγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για νέες συζητήσεις σχετικά με το Ταμείο, ενώ οι επενδυτές στα ιταλικά ομόλογα ευελπιστούν ότι τα χρήματα του ταμείου θα προσφερθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι δανείων, για να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών της Νότιας Ευρώπης και να μειωθούν οι ανησυχίες για πρόσθετο χρέος.

Σερ αυτό το πλαίσιο, η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων έμεινε σταθερή στο 1,31%, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό επίπεδο τριμήνου του 1,25% που είχε υποχωρήσει την Παρασκευή. Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών τίτλων παρέμεναν επίσης σταθερές στο -0,42%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων