Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Δεξιότατος : Τα προβλήματα μιας δημοκρατίας

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Έχουμε πήξει στην Ελλάδα, στην ισονομία, ισοκρατία, ισορροπία και στην “υπερβολική” δημοκρατία. Η χώρα που την γέννησε. Μάλιστα. Πως την γέννησε δεν μας είπαν και πως λειτουργούσε.
Αυτό το έκτρωμα που ζούμε είναι δημοκρατία;

Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα ήταν “δίκαιη” όχι “ίση” προς όλους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην μπερδεύεστε. Μετά από αιώνες απώλειας της, την πήραν οι Αμερικάνοι και την έκαναν λάβαρο τον 19ο αιώνα και εθνική εορτή ανεξαρτησίας και την προσάρμοσαν με 1000 φυλές και τις 50 πολιτείες τους. Καμία σχέση με την αρχαία Αθήνα . Μετά ήρθε και η Ευρώπη και την έκανε ΕΟΚ και Βρυξέλλες. Εκτρώματα όλα. Κογκρέσο, eurogroup και της παναγιάς τα μάτια.

Η γνήσια δημοκρατία δεν προβλέπει γραφειοκρατία, ούτε δυστοκία στις αποφάσεις, ούτε καν ίσα δικαιώματα για όλους. Προβλέπει δικαιοσύνη και ταχεία λήψη αποφάσεων.
Είναι πρακτικό μοντέλο πολιτικής διοίκησης και όχι θεωρητική ανάλυση του Μαξ Βέμπερ.

Θα σας το αναλύσω με λίγο χιούμορ για να το αντέξετε.

Στην σύγχρονη Ελλάδα, το ξεχειλώσαμε εντελώς δε, με την Εθνική συμφιλίωση αριστεράς-δεξιάς του 1974 και την έλευση του Ανδρέα, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και η Εκάλη στο ΠΑΣΟΚ.
Όλοι στους δρόμους και τους κλείνουμε γιατί είμαστε δυο, είμαστε τρεις, κάνουμε ότι γουστάρουμε, παρκάρουμε όπου γουστάρουμε γιατί έχουμε όλοι κούρσες, αυθαιρετούμε στα ακίνητα γιατί δεν θα ασχολούμαστε και με άψυχες πέτρες, μεταφέρουμε λεφτά σε pampers γιατί βολεύει στην χωρητικότητα, δεν δουλεύουμε ποτέ γιατί είμαστε στην τεταρτοβάθμια συνδικαλιστική επιτροπή των υπαλλήλων της ΔΕΗ της Κρήτης και όταν είμαστε και αντίπαλοι τους ανεχόμαστε όλους τους άλλους γιατί υπάρχει σεβασμός τεμπελιάς στον άγνωστο συνδικαλιστή.

Πρέπει να έχουμε και ΜΜΕ αξιοπρεπή και αντικειμενικά και αυτοτελή και για αυτό τους δίνουμε και κρατικά έργα, να έχουν να χαλάνε οι άνθρωποι στην αξιόπιστη ενημέρωση μας.
Το ίδιο και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων οι οποίες όμως στερούνται στατιστικολόγων.
Άσε που για να βγεις βουλευτής θέλεις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και μπάρμπα στην Κορώνη για να είμαστε πιο δημοκρατικοί, καθώς οι Μανιάτες ξέρουν καλύτερα από όλους.
Ψηφίζουμε δε, όλοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, είτε έχουμε εργοστάσιο με εξαγωγές και 500 υπαλλήλους, είτε είμαστε κυφήνες του κράτους, για να μπορούμε σαν άνθρωποι να βγάζουμε τον πιο λαϊκιστή πρωθυπουργό και το 80% του πληθυσμού να πίνουμε 40 χρόνια lexotanil και να σας ανεχόμαστε το κυβερνών 20%.

Αυτή είναι η δημοκρατία σας κύριοι, η αριστερίζουσα, δήθεν πλειοψηφική, με άλλοθι την ελεγχόμενη δικαιοσύνη και προμετωπίδα την κατευθυνόμενη πλειοψηφία.

Συγνώμη δεν θα πάρω. Όταν αλλάξει και γίνει “δίκαια” και “δεξιά”, θα προκόψουμε.
Μέχρι τότε, ας είμαστε ραγιάδες με αυτογνωσία και αξιοπρέπεια τουλάχιστον

σχετικα αρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img