Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Δεξιότατος: Η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά μας τελείωσαν

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Παρατηρώ εκστασιασμένος τις αλλαγές παγκοσμίως των πολιτικών ισορροπιών και ηγεσιών, απότομα και απροειδοποίητα.

Για πότε έγινε το Brexit μέσα σε 6 μήνες χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, βγήκε ο Τραμπ από το πουθενά που τον χλεύαζαν όλες οι καθώς πρέπει πολιτικές δυνάμεις παγκοσμίως, ανεβαίνει δημοσκοπικά η Λε πεν σαν τρένο και άλλα πολλά που θα επακολουθήσουν με εκπλήξεις σε Ολλανδία και Γερμανία.

Μιλάμε για συντηρητικές κοινωνίες με θεσμούς και πρώην αυτοκρατορίες, όχι ξεχαρβαλωμένα κράτη.

Πολλοί μιλούν για παγκόσμιο πόλεμο με οικονομικούς και πολιτικούς όρους αυτή την φορά.

Η αφετηρία είναι ίδια. Οικονομική εξαθλίωση των λαών προς όφελος της ολιγαρχίας και της οικονομικής ελίτ παγκοσμίως. Κάθε 50 χρόνια χάνουν τον έλεγχο αυτοί οι ολιγάρχες και τους πιάνει μια αλαζονική συμπεριφορά και αμετροέπεια χωρίς λόγο, συνοδευόμενα με έναν ιδιότυπο αμοραλισμό.

Με πρόσχημα τον σοσιαλισμό και κέλυφος τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις, επέβαλαν μια καταστροφική υπερκατανάλωση και υπερδανεισμό με σκοπό την δημιουργία υπερκερδών των ολίγων και την επιφανειακή χαρισάμενη ζωή των λαών.

Τα κέρδη έμειναν στους λίγους και τα χρέη στους πολλούς. Λιτότητα, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση έχουν προκαλέσει την άνοδο των ακραίων πολιτικών τάσεων, των γνήσιων θα πω εγώ.

Το σύστημα βέβαια με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει στην εξουσία τους υπάκουους “κεντρώους”.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει επιστροφή πλέον.

Η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά θα συνθλίβει σε όλες τις επερχόμενες εκλογές των δυτικών κρατών.

Διαβάζω για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και γελάω. Είναι η πρόφαση για την διάλυση.

Ας προσέχατε νωρίτερα και να είχατε συναίσθηση της οριακής πίεσης στους λαούς. Ξεπεράσατε τα όρια και τώρα θα τιμωρηθεί το σύστημα. Μπορεί να δημιουργηθεί πολιτικό χάος, δεν το γνωρίζω, πολιτική αναστάτωση θα υπάρξει σίγουρα.

Ένα είναι σίγουρο. Η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά μας τελείωσαν. Καθαρές λέξεις, όχι σύνθετες, καθαρές πολιτικές λύσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img