Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα φροντιστήρια, mall και κέντρα αισθητικής

Δεκτή έγινε η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τελικά τα εμπορικά κέντρα (mall), τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το λιανεμπόριο στην Κοζάνη θα ανοίξει τελικά με τη μέθοδο του click away -ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδρίασε νωρίτερα, εξετάζοντας το κατά πόσο τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να ανοίξουν τα φροντιστήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά κέντρα (mall). Οι λοιμωξιολόγοι είπαν τελικά «όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, με την εισήγηση να είναι αρνητική τόσο για τα φροντιστήρια όσο και για τα κέντρα αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες νέες ανακοινώσεις που έγιναν, από τη Δευτέρα (19/4) το self test γίνεται υποχρεωτικό για εργαζόμενους σε:

HTML tutorial

-Λιανεμπόριο
-Σούπερ μάρκετ
-Καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών
-Εστίαση
-Μεταφορές όλων των ειδών
-Υπηρεσίες καθαρισμού
-Κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
-Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης, το self test γίνεται υποχρεωτικό και στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, πρέπει να το κάνουν:

-Υπάλληλοι ΚΕΠ
-Υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι»
-Δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι
-Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, ενώ οι έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου θα είναι συνεχείς.

Το self test είναι υποχρεωτικό για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και για την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία. Η δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων