Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Δεν αρκεί η τιμιότητα του DNA, πρέπει και να φαίνεται.

Τα τελευταία 24ωρα αναπαράγεται στο διαδίκτυο μια πληροφορία που προσβάλλει ευθέως και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η πληροφορία αναφέρεται στη «χρονική σύμπτωση» της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά και της επιδότησης από την Περιφέρεια Αττικής του «Μπενάκειου Ινστιτούτου Φυτοπαθολογίας» με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Εκ πρώτης όψεως το μόνο παράδοξο είναι το γεγονός μιας τέτοιας γαλαντόμας επιχορήγησης, μεσούσης της άγριας κρίσης και όταν δεκάδες φορείς «φυτοζωούν». Όχι όμως και το Μπενάκειο Ινστιτούτο Φυτοπαθολογίας, με πρόεδρο τον κ. Αλέξανδρο Σαμαρά, ο οποίος συμβαίνει να είναι και αδερφός του πρωθυπουργού. Μάλιστα, εκ του νόμου το συγκεκριμένο Ινστιτούτο διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη, δηλαδή την οικογένεια Σαμαρά.

Πάντα κατά τα αναγραφόμενα, την επιχορήγηση – λέει- το Ινστιτούτο τη διεκδικούσε για πέντε ολόκληρα χρόνια. Πλην όμως όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή. Είκοσι δύο ημέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε πως ήταν πια καιρός να δώσει την παχυλή επιχορήγηση προς μεγάλη χαρά, αναμφίβολα, της επιστήμης της φυτοπαθολογίας εν Ελλάδι.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και γίνεται ακόμη σοβαρότερο εξαιτίας του γεγονότος ότι όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα, είτε ο Περιφερειάρχης, είτε η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες είναι το «όλα στο φως», ειδικά σε μια ιστορία που στοχεύει σε….δεσμούς DNA. Δεν είναι κάτι απλό που μπορεί να υποτιμηθεί ή να αντιμετωπιστεί με τους συνήθεις όρους επικοινωνιακής τεμπελιάς «ας το, θα σβήσει μόνο του». Η απάντηση είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να εξηγεί τόσο το ύψος του ποσού, όσο και τη χρονική σύμπτωση. ‘Άλλωστε, το γνωστό ρητό δεν αφορά αποκλειστικά στη «γυναίκα του Καίσαρα», για την οποία δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Το αυτό ισχύει και για τους αδερφούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων