Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Δεν έχει φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε το 2014

Η αναβάθμιση των οίκων αξιολόγησης βελτιώνει την κατάσταση της χώρας σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014».

Ειδικότερα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, η καθυστέρηση της οποίας “φόρτωσε” την ελληνική κοινωνία με πρόσθετα μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια. Η αναβάθμιση, όμως, αυτή βελτιώνει την κατάσταση της χώρας σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014. Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η χώρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν, οι καταθέσεις συρρικνώθηκαν, οι οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, νέα μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε». Μάλιστα προσέθεσε πως το εισόδημα θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο μετά τη «φορολογική καταιγίδα» των επόμενων μηνών του 2017, την περαιτέρω αύξηση των «ήδη εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2018, τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων