Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν μπορείτε να φανταστείτε το κόστος της εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”!

Η “αμαρτωλή” ΕΡΤ είχε κλείσει για αλόγιστες σπατάλες και στρεβλώσεις (όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός το καλοκαίρι), αλλά τα στοιχεία της νέας ΝΕΡΙΤ δε δείχνουν και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real, το κόστος της εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα” προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ! Το κόστος αυτό προκύπτει από απόφαση της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η ανάθεσηεκτέλεσης της μεικτής παραγωγής “Μένουμε Ελλάδα” στην εταιρεία Media Hub Studios με συνολικό κόστος 761.349 ευρώ πλέον ΦΠΑ για 120 επεισόδια, που σημαίνει ότι μετά την προσθήκη του 23% θα φτάσει τα 936.459 ευρώ.

Το κόστος της παραγωγής ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 6.344,58 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για μια εκπομπή στην οποία η ΝΕΡΙΤ θα παρέχει μια βάρδια στούντιο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ανά εκπομπή, διευθυντή παραγωγής, σκηνοθέτη, και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψής τους στη ΝΕΡΙΤ, τους παρουσιαστές Γιώργο Αμυρά, Ρένια Τσιτσιμπίκου και τον σκηνοθέτη θεμάτων Μιχάλη Λυκούδη.

Υπενθυμίζεται ότι επί ΕΡΤ το κόστος ανά επεισόδιο της ίδιας εκπομπής (που ήταν και τότε μεικτή παραγωγή) δεν ξεπερνούσε τις 2.230 ευρώ! Πέραν του σκηνικού κόστους των 25.000 ευρώ και των 50 ευρώ για τη φιλοξενία καλεσμένων που αναγράφονται στην απόφαση του Δ.Σ., πού ακριβώς θα ξοδεύονται 6.500 ευρώ ανά επεισόδιο, αφού η ΝΕΡΙΤ θα τα παρέχει σχεδόν όλα;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων