Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

«Δεν το’ χει ο Μίτσελ»!

Αν ο Μαρινάκης πήρε τον Μίτσελ για να ησυχάσει το κεφάλι του και να μην ασχολείται κάθε λίγο και λιγάκι με το εσωτερικό της ομάδας, όπως ακριβώς συνέβαινε όταν είχε προπονητή τον Βαλβέρδε, τότε έχει βρει τη λύση. Ο Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός;

Sorry αν θα το χαλάσω σε όσους περιμένουν ότι με τον Μίτσελ στον πάγκο ο Ολυμπιακός θα αρχίσει αυτομάτως να έχει…αυτοματισμούς στο παιχνίδι του και να διορθωθούν μαγικά όλα τα κακώς κείμενα μιας ομάδας που έχει φανερές αδυναμίες και ελλείψεις ώστε να μπορέσει να παίξει γρήγορα, πιεστικά και «ισπανικά».

Ο Μίτσελ είναι ο προπονητής-βεντέτα που, χάρη στο όνομά του ως παίκτης και όχι ως τεχνικός, μπορεί να επιβληθεί με την προσωπικότητά του μέσα στην ομάδα και να κρατήσει τα γκέμια. Ασχέτως αν υπάρχει και ο κίνδυνος να έρθει σε σύγκρουση με παίκτες, όπως έχει συμβεί στις προηγούμενες ομάδες του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το πλάνο του είναι σίγουρα επιθετικό και ταιριάζει με αυτό που ονειρεύονται διοίκηση και κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να το διδάξει σωστά και να το εφαρμόσει στο γήπεδο.

Άνθρωποι της πιάτσας στην Ισπανία, μάνατζερ με καλή γνώση της Primera και κάποιοι που ξέρουν καλά το ισπανικό πρωτάθλημα και τα μυστικά του, αμφιβάλλουν πολύ ότι ο Μίτσελ θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Πιστεύουν ότι θα ζητήσει άμεσα παίκτες, ότι θα βγάλει υπεροψία στις σχέσεις του με την ομάδα και τη διοίκησή της κι ότι γενικώς θα λειτουργήσει περισσότερο με ασπίδα το όνομά του και λιγότερο με τις προπονητικές αρετές του.

Κάτι σαν Ζίκο, δηλαδή… Που ήταν από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, αλλά στο Ρέντη είχε τουριστική συμπεριφορά και ακόμη διηγούνται εκεί χλευαστικές ιστορίες για την παρουσία του.

Κι όχι κάτι σαν Βαλβέρδε που – παρότι κι αυτός ήταν πολλές φορές υπερόπτης – «το είχε» το προπονητηλίκι. Κι ας μην είχε τόσο βαρύ όνομα, όσο ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. «Μαε κοίταζε ο κοντός και τρέμαμε, μας μιλούσε για μπάλα και μέναμε με ανοιχτό το στόμα», λένε ακόμη παίκτες που συνεργάστηκαν με τον Ερνέστο.

Η πιάτσα λέει ότι με τον Μίτσελ δεν θα υπάρχουν αυτά. Για να δούμε…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων