Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Δέσμευσαν τους λογαριασμούς του 9.84 και των διοικούντων την τελευταία δεκαετία

Την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά την εντελώς ξαφνική δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 μαζί με τους προσωπικούς λογαριασμούς όσων -την τελευταία δεκαετία- έχουν διατελέσει νόμιμοι εκπρόσωποί του, αλλά και στενών συγγενικών τους προσώπων.

Η ενέργεια αυτή του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλεται ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία» και αφορά σε οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Από την πλευρά στελεχών του σταθμού επισημαινόταν ότι η δέσμευση αφορά και στον λογαριασμό μισθοδοσίας των εργαζομένων που με τον τρόπο αυτό δεν θα μπορέσει να πληρωθεί ούτε το δώρο των Χριστουγέννων. Τονιζόταν επίσης ότι «δεν υπήρξε καμία διαβούλευση προτού προβούν στη δέσμευση των σχετικών λογαριασμών, αλλά και κανένα επίσημο, κρατικό έγγραφο το οποίο να έχει επιδοθεί στους ενδιαφερόμενους και να προειδοποιεί για αυτό που επακολούθησε».

Ειδικότερα, οι απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται στις περιόδους της δημαρχίας του Θεόδωρου Μπεχράκη, του Νικήτα Κακλαμάνη και του Γιώργου Καμίνη.

HTML tutorial

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

«Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του Αθήνα 9.84, από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

»Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

»Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 9.84, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

»Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων