Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων πριν το κρίσιμο Eurogroup

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το EWG, ενώ στις 16:00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις των αξιωματούχων:

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τα μέτρα και αυτό είναι σημαντικό βήμα» σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. «Θα πάρουμε την έκθεση από τους θεσμούς… ελπίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε μια λύση… Δεν θα το ολοκληρώσουμε όμως σήμερα».

«Συνολικά έχουμε προχωρήσει, μπορούμε να προχωρήσουμ ώστε να πληρωθεί η β δόση. Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκλρώσουμε τις τεχνικές διαθέσεις για να γίνει αυτό…. Το ΔΝΤ έχει κάνει μια ανάλυση που δεν ταυτίζεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση…. Αναζητούμε τρόπο ωστε να συνεχιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα…»

«Πιθανώς καμιά φορά ξεχνά κανείς ότι δεν μπορεί ο ΥΠΕΞ να κάνει διαβουλεύσεις χωρίς εντολή του κοινοβουλίου…» είπε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που συμφωνήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι…» σημείωσε.

Οτι είχαμε συμφωνήσει να δώσουμε το δώσαμε… σημείωσε ο κ. Σόιμπλε. «Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους… Η Ελλάδα δανείζεται ήδη με καλούς όρους».

«Στόχος μια συμφωνία για να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για το ελληνικό χρέος. Πρέπει να φτάσουμε ή να προσεγγίσουμε μια συμφωνία. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται…» δήλωσε προσερχόμενος ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Είναι σαφές ότι η ελληνική βουλή ψήφισε μέτρα αυτό αντικατοπρτρίζει την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού… Οι Ελληνες είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, τώρα εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε τις δικές μας» επανέλαβε.

«Ειμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Υπάρχει κοινή βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Είμαστε εκεί… Είμαστε κοντά. Είμαι δεσμευμένος, είμαι αισιόδοξος. Την χρειαζόμαστε…» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

σχετικα αρθρα

219 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img