Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δημόσια κατακραυγή από την υπέρογκη αμοιβή του CEO της ΒΡ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η υπέρογκη αμοιβή που έλαβε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Μπομπ Ντάντλεϊ. Συγκεκριμένα το 60% των μετόχων της εταιρείας αντέδρασαν έντονα στο ποσό των 14 εκατ. στερλινών που έλαβε ο CEO το 2015.

Οι μέτοχοι της εισηγμένης στον FTSE-100 εταιρείας έχουν ένα μπαράζ συναντήσεων τον τελευταίο καιρό, με φόντο την επόμενη γενική συνέλευση που θα γίνει το επόμενο έτος, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος και πάλι το επίμαχο θέμα των αμοιβών του Ντάντλεϊ.

Οι πρώτες διαφωνίες ως προς το ύψος του ποσού εκφράστηκαν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η ψήφος των μετόχων ήταν απλά συμβουλευτική και δεν υποχρέωνε την εκτελεστική εξουσία σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

Αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι για το 2015, ο επικεφαλής της ΒΡ φρόντισε να δώσει και μπόνους 20% στον εαυτό του, παρά το γεγονός ότι απολύθηκαν από την εταιρεία 5.000 εργαζόμενοι.

Για το θέμα έχει εκφέρει άποψη και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία προανήγγειλε μέτρα για ισχυρότερη δεσμευτική ψήφο στους μετόχους των εταιρειών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων