Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναικών από τον Isis

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Η σκληροπυρηνική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισε δύο γυναίκες στη Συρία, στην πρώτη δημοσιοποιημένη εκτέλεση δια αποκεφαλισμού γυναικών αμάχων, σύμφωνα με τον ιδρυτή μιας ομάδας παρακολούθησης της κατάστασης στη Συρία.

Η εκτέλεση έλαβε χώρα στην ανατολική επαρχία Deir al-Zor αυτή την εβδομάδα, δήλωσε o Rami Abdulrahman, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος παρακολουθεί στενά τη δράση του Isis.

Μία από τις γυναίκες αποκεφαλίστηκε μαζί με τον σύζυγό της στη Deir al-Zor. Στην πόλη της al-Mayadeen στα νοτιοανατολικά, η ομάδα αποκεφάλισε μια άλλη γυναίκα και τον σύζυγό της. Όλοι τους είχαν κατηγορηθεί για μαγεία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκεφαλίσει ντόπιους και ξένους άνδρες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων εχθρικών προς αυτούς μαχητών, εθελοντών που σπεύδουν για βοήθεια και δημοσιογράφων, καθώς και ατόμων που έχει κριθεί ότι παραβιάζουν τη σκληροπυρηνική ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

Ορισμένες από τις γυναίκες αιχμαλώτους του Isis έχουν λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου στο παρελθόν, αφού κατηγορήθηκαν για μοιχεία και άλλα αδικήματα. Εντούτοις, αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφηκε αποκεφαλισμός αμάχων γυναικών.

Να αναφερθεί επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος σταύρωσε πέντε άνδρες στην περιοχή της al-Mayadeen επειδή έτρωγαν πριν από τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανιού, σύμφωνα πάντα με αναφορά του Παρατηρητηρίου.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τις δημόσιες αυτές εκτελέσεις σε περιοχές όπου κυριαρχεί για τον έλεγχο του τοπικού πληθυσμού μέσω του εξαναγκασμού και του φόβου. Το σίγουρο είναι, σε κάθε περίπτωση, πως τα κατ’ εξοχήν θύματα του Isis είναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι που κατ’ εκείνους είναι μετριοπαθείς και παραβιάζουν πτυχές του Ισλάμ.

Πηγή

Reuters

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων