Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαβάστε εδώ όλες τις αλλαγές που έρχονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ο ΟΑΣΑ προβλέπει το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα και τις μπάρες εισόδου-εξόδου που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2016. Στόχος του είναι η «δικαιότερη» τιμολόγηση στις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο επιβάτης θα πληρώνει αποκλειστικά και μόνο για την απόσταση που διανύει και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί. Έτσι θα μειωθεί η τιμή του εισιτήριου για τις κοντινές μετακινήσεις και θα αυξηθεί για τις μακρινότερες αποστάσεις.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες.

Για να πληρώσει τις διαδρομές του το επιβατικό κοινό θα μπορεί να κάνει χρήση και τις έξυπνης πιστωτικής του κάρτας.

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων