Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Διαδήλωση κατά του MEGA και της «προπαγάνδας» των ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έξω από τα γραφεία του MEGA, στη Μεσογείων, βρέθηκε αρκετός κόσμος εχθές το απόγευμα για να διαμαρτυρηθεί για την προπαγάνδα που επιχειρείται από τα ιδιωτικά κανάλια στην προεκλογική περίοδο και έχει δημιουργήσει ενόχληση και εκνευρισμό σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Αυτό που στα σχετικά ρεπορτάζ δεν αναφέρεται είναι ότι η πρόσκληση έγινε το προηγούμενο βράδυ στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, όπου κάποιος εκτός της επίσημης διοργάνωσης πήρε το μικρόφωνο και πρότεινε στον κόσμο να διαμαρτυρηθούν την επόμενη ημέρα για την «άθλια προπαγάνδα», εξηγώντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να το προτείνει το κυβερνών κόμμα και για αυτό ο συγκεκριμένος έπαιρνε την πρωτοβουλία. Το MEGA στοχοποιήθηκε ως ένα μόνο από τα κανάλια που σύμφωνα με τους διαδηλωτές συμμετέχουν σε αυτή την διαστρεβλωμένη και ιδιοτελή ενημέρωση. Το πανό που είχαν οι διαδηλωτές ανέφερε: «Όχι στην τρομοκρατία των καναλιών. Σπάμε τον φόβο».

Στο χώρος βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να μην προκληθούν έκτρωπα. Δεν συνέβη κανένα επεισόδιο έντασης.

Αυτό που ωστόσο θα ήταν πιο χρήσιμο πέρα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είναι να απαιτηθεί από το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να αποδώσει ευθύνες για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, όχι μόνο δημοσιογράφων αλλά και ολόκληρων των διευθύνσεων ειδήσεων συγκεκριμένων καναλιών. Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί σε μία ευνομούμενη πολιτεία ένας θεσμός υπεύθυνος για την ποιότητα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος να μην μπορεί να επιβάλει κάποια ελάχιστα δεδομένα για να διασφαλίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων