Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Διαφθορά σήμερα, αποκρατικοποιήσεις αύριο στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σήμερα τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και θεσμών τα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς και άλλα που αφορούν τη δικαιοσύνη. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις που αφορούν τα παραπάνω θέματα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένες οι αναβληθείσες συνομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τα κόκκινα δάνεια τα οποία θα φέρουν προς συζήτηση κατά συνέπεια και το ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναβλήθηκε η συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις, επισκέφθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, επισκέφθηκαν τους εκπροσώπους των θεσμών στο χώρο διαμονής τους και σε εξάωρη συνομιλία που είχαν συζήτησαν τα ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Κυβερνητικό παράγοντα επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πληροφορία ότι δεν τέθηκε θέμα προαπαιτούμενων μέτρων στη συζήτηση αυτή.

Στη συνάντηση «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα, ενώ η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών είχαν συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τις εξελίξεις στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων