Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

“Διαίρει και βασίλευε” η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ

Είναι εξώφθαλμο πλέον ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει τελικά στην πρότασή του για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή και τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, αποσκοπεί στο να προκαλέσει κι άλλη ανακατωσούρα στην Ιπποκράτους.

Επί της ουσίας η Κουμουνδούρου επιχειρεί να κάνει άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ βάζοντας απέναντι βενιζελικούς και παπανδρεϊκούς με στόχο να ανοίξουν πληγές του πρόσφατος παρελθόντος.

Στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ έχουν κατανοήσει ότι δεν τους παίρνει να σκαλίσουν στην παρούσα φάση τέτοια ζητήματα γι’αυτό και έβαλαν πάγο στον βενιζελικό βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Λεωνίδα Γρηγοράκο ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε δημοσίως για μία παρέα υπουργών του Γ. Παπανδρέου όπως π.χ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης που–όπως υποστήριξε-γνώριζαν για την λίστα, την περιέφεραν και αδιαφορούσαν για την αξιοποίησή της.

Άλλωστε ο Βενιζέλος αυτήν την στιγμή αναζητεί απεγνωσμένα συμμάχους τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας ότι στην κάλπη που θα στηθεί στη Βουλή για να κριθεί εάν ο ίδιος θα παραπεμφθεί ή όχι μπορεί να υπάρξουν διαρροές. Από τον αριθμό των διαρροών θα αξιολογηθεί ο βαθμός της κυβερνητικής συνοχής. Κι όχι μόνο αυτό. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αν οι διαρροές είναι αρκετές τότε αναπόφευκτα θα υποστεί για μία ακόμη φορά προσωπικό πλήγμα ο πρόεδρός τους επομένως θα ανοίξει νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα.

Εξ αυτού του λόγου τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να γίνουν ανοίγματα εν όψει συνεδρίου στους προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές. Αν συμβεί αυτό τότε θεωρείται σίγουρο ότι στο δρόμο προς το συνέδριο ο Βενιζέλος θα…δώσει πολλά για να διατηρηθεί αλώβητος και να μην ανοίξει βεβαίως θέμα ηγεσίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων