Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Διακρίσεις και μετάλλια από το Μουσείο της Ακρόπολης

Αναμνηστικά μετάλλια με τον “πετεινό” των αρχαίων Παναθηναίων θα διαθέτει το Σάββατο, 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο ψηφίστηκε τρίτο μουσείου του κόσμου πίσω από το Σμιθσόνιαν και το Βρετανικό σύμφωνα με τους Sunday Times.

Το μετάλλιο «κόπηκε» στο Εθνικό Νομισματοκοπείο Μουσείο, αλλά δεν είναι γνωστή ακόμη η τιμή διάθεσής του. Πάντως, η μέρα των Μουσείων θα εορτασθεί με ελεύθερη είσοδο, με ξεναγήσεις, ενώ στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής.

Η 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Μουσείου της Ακρόπολης με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στους διευθύνοντες το Μουσείο που πρέπει να εμπλουτίσουν την παρουσία του και με άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Το Μουσείο της ακρόπολης ακολουθούν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, το Imperial War Museum στο Λονδίνο, το Μουσείο του Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη, το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων