Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Διαμάχη γιατρών- διοικητή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Νοσηρό από κάθε άποψη περιβάλλον έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξαιτίας της σφοδρής αντιπαράθεσης του διοικητή του Δημήτρη Μιχάλη (και) με μερίδα ιατρών.

Γίνεται λόγος για έναν «πόλεμο» με πολλές μάχες αλλά με την κορύφωση του να καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και να σχετίζεται με τη διαχείριση εκ μέρους της διοίκησης του ζητήματος των (οποίων) ιατρικών λαθών. Μια διαχείριση με διοικητική και επικοινωνιακή έκφανση μέρος της οποίας αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Τα λεγόμενα του Δ.Μιχάλη αναμένονται με ενδιαφέρον όπως με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση σε αυτά εκ μέρους των νοσοκομειακών ιατρών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινά Μαντάτα» του Π.Κούτσικου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αχελώος 98,4 το κλίμα έχει καταστεί συγκρουσιακό μετά την επιλογή του διοικητή να προβεί σε κάποιου τύπου διερεύνηση για δύο περιστατικά για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για ιατρικά λάθη- αμέλεια. Φέρεται μάλιστα ο Δ.Μιχάλης να απεφάνθη πως τρεις γιατροί (ένας χειρούργος και δύο γενικής ιατρικής) φέρουν ευθύνες και για το λόγο αυτό τους έκρινε ανεπαρκείς γνωστοποιώντας τους πως …απαλλάσσονται από τις εφημερίες στα επείγοντα περιστατικά. Το κλίμα βάρυνε το γεγονός πως εις εξ’ αυτών των ιατρών νοσηλεύεται ο ίδιος πλέον μετά από καρδιακό επεισόδιο.
«Πρώτοι εμείς επιθυμούμε να ριχτεί φως σε όλες τις υποθέσεις, να μην υπάρχουν σκιές. Αλλά αυτό να γίνει με όρους επιστημονικούς και όχι επικοινωνίας. Να μην γίνει βεβιασμένα με πρόχειρο τρόπο και αμφιλεγόμενη τακτική – με τρόπο που ίσως δεν έχει προηγούμενο. Ας γίνει ΕΔΕ ή ας αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη» αναφέρεται χαρακτηριστικά από γιατρούς που χρεώνουν στον διοικητή την τάση να διαχειριστεί το ζήτημα με σκοπό να «χαϊδέψει την κοινή γνώμη» και να αλλάξει την ατζέντα από άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, πλήττωντας ωστόσο το επιστημονικό κύρος. Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς εντάσσεται και η επιλογή τους να μην παραστούν στο χθεσινό κάλεσμα Μιχάλη για ενημέρωση.

HTML tutorial

Όπως και να έχει πάντως ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Εάν έγιναν λάθη, ένα κόστισαν και ποιοι φέρουν την ευθύνη. Πρέπει να ξέρει όμως και αν διάφοροι κύκλοι στο νοσοκομείο αξιοποιούν αυτά τα ζητήματα με άλλες επιδιώξεις, για ξεκαθάρισμα άλλων λογαριασμών. Αυτά προς το παρόν. Η συνέχεια το μεσημέρι με τη συνέντευξη Τύπου…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων