Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Διαστημική «εισβολή» της NASA στα social media

Γράφει η Θεοδώρα Αυγουλίδου

Στο χορό των socialmedia έχει μπει για τα καλά κι η NASA με τη λειτουργία μιας τεχνολογικής πλατφόρμας εξωστρέφειας υπό το όνομα NASASocialMedia, η οποία μόλις έκανε την πρώτη της απόπειρα να συνδέσει τη Γήινη ζωή με την εξωγήινη.

Η υποδοχή της πρώτης στην ιστορία ζωντανής σύνδεσης, μέσω των social media, καθημερινών ανθρώπων με αστροναύτες, ενώ αυτοί βρίσκονται στο Διαστημικό Σταθμό της NASA σε απόσταση 240 μιλίων από τη Γη, έγινε με ενθουσιασμό και πολλές χιλιάδες…Γήινων έσπευσαν να συνδεθούν και να στείλουν τα μηνύματά τους με την ελπίδα ότι θα επιλεγούν για να απαντηθούν από τους αστροναύτες. Αν κι η ανθρώπινη περιέργεια δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες, η αίσθηση της αμεσότητας στην επαφή με αυτό το ασυνήθιστο «κάτι», αυτό το μη καθημερινό και μη προσβάσιμο, τόνωσε την αδρεναλίνη και τη φιλοδοξία όσων έλκονται απ’ ό,τι σχετίζεται με το Διάστημα, καθώς μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι,για όσους ασχολούνται με τα μαθηματικά και τη φυσική, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας εντός αλλά κι εκτός Γης!

Οι αστροναύτες Kevin Ford και Tom Marshburn της NASA, καθώς κι ο Chris Hadfield του Καναδικού Διαστημικού Οργανισμού, σε αιωρούμενη κατάσταση -όπως είχαμε ως σήμερα συνηθίσει να βλέπουμε τους αστροναύτες σε φωτογραφίες ή μαγνητοσκοπημένα βίντεο- απάντησαν σε ερωτήσεις κι έδωσαν πληροφορίες για τη ζωή στο διαστημικό σταθμό, καθώς, ζώντας σε συνθήκες που καταρρίπτουν το νόμο της βαρύτητας, επηρεάζονται οι συνήθειες κι οι ενέργειές τους όπως η διατροφή, ο ύπνος κι η άσκηση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του εκεί, το πλήρωμα διενεργεί διάφορα επιστημονικά πειράματα και κάνει συντήρηση του σταθμού.

Εκτός από την πλατφόρμα της ίδιας της NASA, για την εξέλιξη της διαδικασίας που διήρκεσε 30’ «επιστρατεύθηκαν» η πλατφόρμα της Google+ αλλά κι οι κολοσσοί των socialmedia όπως Facebook, Twitter και Υoutube ενώ ανακοινώθηκε η συνέχεια της σύνδεσης καθημερινών ανθρώπων σε ζωντανό χρόνο με αστροναύτες που βρίσκονται ή όχι σε διαστημική αποστολή.

Ακολουθεί το link της μετάδοσης:

https://plus.google.com

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων