Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Die Welt: Η Ευρώπη πρέπει να αποσύρει όλους τους πρέσβεις από την Τουρκία

Για μια ακόμα φορά η γερμανική εφημερίδα Die Welt καταπιάνεται με τον Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την ΕΕ και τη Γερμανία να υιοθετήσει σκληρότερη στάση έναντι της Άγκυρας και να την κάνει να πληρώσει μέσω κυρώσεων για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND στο Βερολίνο, η Welt σημειώνει ότι η ΕΕ δεν πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται τις επιθέσεις από πλευράς του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καταλαβαίνει “μόνον τη γλώσσα της σκληρότητας”.

“Η Γερμανία προς το παρόν στηρίζει τη Γαλλία μόνον ρητορικά”, αναφέρεται στο άρθρο γνώμης της γερμανικής εφημερίδας,

“Αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι όποιος παραβιάζει την κυριαρχία κρατών – μελών της Ένωσης πρέπει να περιμένει σκληρές κυρώσεις”, τονίζει η Welt, καλώντας την ΕΕ να αποσύρει άμεσα όλους τους πρέσβεις των κρατών – μελών της από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα έχει “ανοικτούς λογαριασμούς” με την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς ανταποκριτής της στην Τουρκία είχε συλληφθεί προ διετίας και είχε κρατηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο σε τουρκικές φυλακές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων