Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Διεθνές Δίκαιο και Ιστορική Αλήθεια… σχήμα οξύμωρο;

Γράφει ο Αθανάσιος Μασλαρινός

Πλήθος ιστορικών, όχι μόνον Ελλήνων, σε χιλιάδες τόμους βιβλίων, έχουν υποστηρίξει και αποδείξει στα κείμενά τους την πραγματικά αδιαμφισβήτητη και μοναδική ιστορική Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Παρά ταύτα, εσχάτως, πολλά κράτη έσπευσαν να αναγνωρίσουν το Σκοπιανό κρατικό μόρφωμα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αδιαφορώντας για τη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ακόμη και εμείς ,ίσως όχι όλοι, οι Έλληνες δεχόμενοι, στη λεγόμενη ενδιάμεση συμφωνία, το όνομα πΓΔΜ, εμμέσως σα να δεχτήκαμε ότι οι Σλάβοι που κατοικούν στην περιοχή της Βαρδάρσκας της τέως Γιουγκοσλαβίας δικαιούνται να οικειοποιηθούν και να υιοθετήσουν το όνομα «Μακεδόνες». Θα μου πείτε, «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Όλα αυτά όμως, θεωρώ, ότι ξεφεύγουν της διμερούς διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Το θέμα είναι ότι η λεγόμενη «ΔΥΣΗ», (ποτέ δεν κατάλαβα τι είδους σύμμαχοι είναι αυτοί που πάντα υποστηρίζουν τους άλλους), επιθυμεί να εντάξει τα Σκόπια στη σφαίρα της απόλυτης επιρροής της. Το θέμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς η αδιαλλαξία των Σκοπίων εκμεταλλεύεται την ανεκτικότητα, ίσως και ανικανότητα, του Ελληνικού πολιτικού Συστήματος.

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε «Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι Ελληνική», προφανώς εννοούσε ότι και τα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας, που είναι τμήματα άλλων κρατών, είναι Ελληνικά. Ο γέρο-Καραμανλής δεν χρησιμοποιούσε λέξεις χωρίς περίσκεψη. Αυτό σημαίνει το «ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Ταυτόχρονα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Έλλην Μακεδόνας, υποστήριζε πάντοτε με θέρμη ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα και από κανέναν σχετικά με αυτό το θέμα. Είχε κάνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν έχει επεκτατικές βλέψεις και αλυτρωτικούς υπαινιγμούς στους ισχυρισμούς της. Η αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έχει λάμψει στο πέρασμα των αιώνων και έχει επιβεβαιωθεί από τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.

Αυτό που επίσης, ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι, γιατί όσοι Έλληνες υπερασπίζονται τα της πατρίδος τους αποκαλούνται από κάποιες ομάδες, επίσης Ελλήνων, «φασίστες» και «εθνικιστές», αλλά όταν το κάνουν πολίτες άλλων εθνοτήτων τότε, για τις ίδιες ομάδες Ελλήνων, αυτοί (οι ξένοι) είναι πατριώτες που υπερασπίζονται τα εθνικά τους δικαιώματα, ακόμα κι όταν καίνε σημαίες της Ελλάδας μέσα στην ίδια μας τη χώρα ή διεκδικούν ιστορία και εδάφη της πατρίδας μας.

Αυτή η χρονική συγκυρία, με αφορμή τη διεθνή κινητικότητα και διπλωματία που αναπτύσσεται σε σχέση με το θέμα των Σκοπίων, δίνει μοναδική ευκαιρία σε όλους εμάς τους Έλληνες να αφήσουμε στην άκρη τους αλληλοχαρακτηρισμούς και να διεκδικήσουμε η Ιστορική Αλήθεια και το Διεθνές Δίκαιο να συναντηθούν σε μια αφετηρία ότι: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ!

* Ο Αθανάσιος Μασλαρινός, είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων