Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Διεθνής Αμνηστία: Καλεί τις ελληνικές αρχές σε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις φυλακές

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί με σημερινή της ανακοίνωση τις ελληνικές αρχές, να λάβουν μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις φυλακές.

Μεταξύ άλλων, ζητάει να διασφαλιστεί ότι οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, να παρασχεθούν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια και να εξεταστούν μέτρα προσωρινής μείωσης του πληθυσμού των φυλακών, συμπεριλαμβανομένης της αποφυλάκισης των ανθρώπων που είναι προφυλακισμένοι και της πρόωρης ή υπό όρους αποφυλάκισης κρατουμένων που βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο, όπως οι ηλικιωμένοι, ή όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κράτηση, όπως και το προσωπικό, σε συχνά υπερπλήρεις φυλακές, αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, σε χώρους όπου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα, όπως η φυσική αποστασιοποίηση και η απομόνωση.

Τέλος, σχετικά με το θάνατο κρατούμενης στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών, η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν διερεύνηση για τα αίτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων