Δικαίωση της θέσης που υποστήριξε κι ανέδειξε το RP συνιστά η νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον σχολικό εκφοβισμό. Συγκεκριμένα, ειδική διάταξη για όποιον διαπράττει bullying, με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Με την ίδια ποινή θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.
Υπενθυμίζουμε πως στο editorial στις 16.3.2015 και με τίτλο «Stop bullying: Παράβαση ίσον τιμωρία!», ο Σπύρος Ριζόπουλος μεταξύ άλλων σημείωνε:
«Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται σήμερα δεν πείθουν κανέναν. Η απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου διότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε υποστεί άγριο bullying είναι η κορυφή του νοσηρού παγόβουνου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική εκπαίδευση. Κι αυτό σχηματίστηκε και υπάρχει εξαιτίας του λάθους μηνύματος που έχει δοθεί στα νέα παιδιά αυτής της χώρας κι έχει να κάνει με το «όλα επιτρέπονται».
Το πρόβλημα λοιπόν είναι υπαρκτό και σοβαρό αλλά δεν πρόκειται να λυθεί με ενημερωτικές συζητήσεις. Η εκπαίδευση πάνω από όλα θα πρέπει να σηματοδοτεί την εκπαίδευση στην κοινωνική συμβίωση κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει όταν κάθε μαθητής ή φοιτητής νιώθει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να του ζητήσει κανένας τον λογαριασμό.».