Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι προτάσεις της εισαγγελέως – Ισόβια στον Ρουπακιά

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, πρότεινε η εισαγγελέας. Παράλληλα πρότεινε 13 χρόνια κάθειρξη για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε επί των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Δεκατρία έτη κάθειρξη για τη διευθυντική ομάδα εισηγήθηκε η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων