Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποια η διαδικασία μετά το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής έχει διακοπεί προσωρινά μετά το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γιάννη Λαγό.

Ο εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια αφού θεωρεί ότι το Δικαστικό Σώμα δέχτηκε πιέσεις:

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», επεσήμανε ο ίδιος.

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί πλέον, είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός.

Στη συνέχεια και μετά τη διακοπή, την εμφάνισή του έκανε ο νέος συνήγορος:

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σχημάτισα την εντύπωση ότι προέρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, ζητώ από το δικαστήριό σας να εξασφαλισθεί η σωματική μου ακεραιότητα. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτό και διακυβεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης που εκπροσωπεί τον Λαγό.

«Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από άλλους θεσμούς, κατά παράβαση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Εντός του κοινοβουλίου αναρτήθηκαν πανό δεν είναι αθώοι», κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων