Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι πελάτες τους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων με το δικαστήριο να διακόπτει τη συνεδρίασή του.

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Μαρία Λεπενιώτου ρώτησε την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου αν μπορεί να συνεχίσουν τη διαδικασία κι εκείνη απάντησε «να συνεχίσουμε τη Δευτέρα».

Δηλαδή, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα διασκεφθεί εκ νέου, προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία

Συγκεκριμένα, θα αναγνωσθεί η λίστα με τα ονόματα των 69 ατόμων που δικάζονται, με ένα «ένοχος χωρίς ελαφρυντικά» ή «ένοχος με τα συγκεκριμένα ελαφρυντικά» δίπλα από καθένα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, ενώ μόλις ολοκληρώσει την εισήγησή της θα ξεκινήσει ο γύρος των αγορεύσεων επί της προτάσεως της εισαγγελέως από τους συνήγορους των καταδικασθέντων.

Το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει για τις ποινές, ενώ μετά την ανακοίνωσή τους τίθενται κατά περίπτωση αιτήματα αναστολής της έφεσης ή της ποινής από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Στο τέλος η πρόεδρος αποφασίζει ποια θα γίνουν δεκτά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων