Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Δημοσκόπηση Pulse για το Rizopoulos Post: Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας γυρνούν την πλάτη στην κυβέρνηση

Σημαντικά ποιοτικά ευρήματα για τη σχέση της κυβέρνησης με τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους συμβασιούχους του Δημοσίου φέρνει στο φως δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Rizopoulospost.com

Στην πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη από τις 9 ως τις 11 Μαΐου 2017 δείγμα 1.230 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, διαπιστώνεται μια ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την αντίληψη που έχει σχηματισθεί στους αυτοπασχολούμενους σε σχέση με τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Untitled-13

Πιο συγκεκριμένα, το 57% των ερωτηθέντων διαπιστώνει «εχθρική» στάση απέναντι στην κυβέρνηση με μόλις έναν στους τρεις να διαπιστώνει ουδέτερη ή θετική.

Η εικόνα είναι λίγο πολύ αναμενόμενη δεδομέων των φορολογικών επιδρομών, ωστόσο έχει ενδιαφέρον στις καρτέλες μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου διαμορφώνεται μια πιο μοιρασμένη εικόνα με αθροιστικά το 36% να βλέπει αδιαφορία ή πόλεμο της κυβέρνησης  εναντίον τους και μόλις το 29% να θεωρεί οτι ενδιαφέρεται ή τους προστατεύει.

Untitled-17

Όπως είναι λογικό μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα ποσοστά είναι συντριπτικά «επιθετικά» με το 75% των ερωτηθέντων να θεωρεί εχθρική ή αδιάφορη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την κατηγορία πολιτών.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε οτι αφορά τη στρατηγική της  κυβέρνησης να προσεγγίσει τον δημόσιο τομέα, επενδύοντας τόσο στην «απειλή Μητσοτάκη» για απολύσεις όσο και με δημιουργία θέσεων εργασίας που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κομματικό όφελος προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Untitled-12

Υπενθυμίζεται πως ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για ρύθμιση-τακτοποίηση, κάποιων, από περίπου 30.000 συμβασιούχους του Δημοσίου αν αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εδώ, το 47% αθροιστικά διαφωνεί με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσκοπικό αποτέλεσμα αφού επί δεκαετίες το όνειρο χιλιάδων συμπολιτών μας ήταν μια θέση μονιμότητας σε δημόσιο οργανισμό.

Untitled-110

Το αθροιστικό ποσοστό όσων συμφωνούν φτάνει το διόλου ευκαταφρόνητο 38%. Οι σύμφωνες γνώμες υπερέχουν στους  νεότερους 17-29 ετών (43%) και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (54%) ενώ αυτοί που διαφωνούν ενισχύονται στις μεγαλύτερες ηλικίες 45-59 ετών (55%) και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας (66%).

Untitled-19

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων