Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Διοίκηση Εθνικής στην Eurobank

Αύριο Παρασκευή, εκτός απροόπτου, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα διορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στην Eurobank, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πλήρους ενοποίησης των δύο τραπεζών. Οι αλλαγές στα πρόσωπα του ΔΣ αναμένονται «ουσιαστικές», καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς φαίνεται ότι συνάντησε σθεναρές αντιστάσεις στην διαδικασία ανταλλαγής μετοχών, και πέτυχε την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την αφανή, αλλά ουσιαστική συμβολή του Σπύρου Λάτση.

Η πρώτη φάση της ενοποίησης πάντως που αφορούσε το δίκτυο των ΑΤΜ και το e-banking  ολοκληρώθηκε και οι πελάτες και των δύο τραπεζών μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν χωρίς κανένα κόστος. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το πλέον κρίσιμο όμως κομμάτι της συγχώνευσης είναι η επιλογή των καταστημάτων που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν ή που θα υποχρεωθούν σε μειώσεις των αμοιβών τους. Ο σχεδιασμός αυτός θα είναι και η ουσία του επιχειρησιακού σχεδίου που θα κατατεθεί αυτόν το μήνα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του νέου ομίλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων